Hulp bij geldzaken tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft voor veel mensen gevolgen voor de portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen en blijven je uitgaven gelijk? Zorg ervoor dat je niet in de problemen komt en maak gebruik van de gratis tips en hulp die wij bieden! Wij helpen je graag op weg en hebben daarom een handig overzicht gemaakt van hulpadressen.

Wat kan ik zelf doen?

Wil je zelf aan de slag met het regelen van je geldzaken? Hieronder hebben we verschillende adressen voor je verzameld met tips, bijvoorbeeld bij geldzorgen of het maken van een eigen overzicht van inkomsten en uitgaven. En informatie over het aanvragen van een uitkering of toeslagen. Maar ook hoe je zelf een geldplan voor jouw persoonlijke situatie kunt maken en informatie voor zelfstandig ondernemers.

Wijzer in Geldzaken: voor tips over geldzaken

Wijzer in Geldzaken helpt je met tips over geldzaken waar je zelfstandig mee aan de slag kan, zodat je je geldzaken op orde houdt, ook tijdens de coronacrisis. Ga naar de website.

Startpunt Geldzaken: maak je eigen geldplan

Op de website Startpunt Geldzaken vind je geldplannen voor huishoudens in verschillende omstandigheden die jou stap voor stap helpen om je geldzaken in balans te brengen en te houden. Ga naar de website.

Uitkering of bijstand aanvragen

Misschien heb je recht op een uitkering of bijstand. Bij de gemeente Den Haag vind je hier meer informatie over en zie je hoe je dat kunt aanvragen. Ga naar de website.

Toeslagen aanpassen of aanvragen

Ontvang je toeslagen en verandert jouw situatie? Misschien heeft dat gevolgen voor toeslagen die je ontvangt. Je kan zelf berekenen of je recht hebt op toeslagen. Ook als je geen toeslagen ontvangt is het goed om te kijken of je daar misschien recht op hebt. Ga naar de website

Voor zelfstandig ondernemers

Ben je zelfstandig ondernemer, bijvoorbeeld zzp’er? Er zijn naar aanleiding van de coronacrisis meerdere regelingen waar zelfstandig ondernemers gebruik van kunnen maken. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kan je bij de gemeente aanvragen. Ga naar de website.

Noodregelingen voor huishoudens

Welke regelingen gelden er nu tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld voor de compensatie kinderopvang of huisuitzettingen? Het Nibud heeft een overzicht gemaakt met alle regelingen die nu gelden

Hulp en ondersteuning

Wil je hulp bij het regelen van je geldzaken? Hieronder hebben we verschillende adressen voor je verzameld die jou kunnen helpen met vragen over inkomsten en uitgaven, toeslagen en regelingen, geld lenen en cursussen en workshops over geld en administratie.

Hulp via Helpdesk Geldzaken

Heb je hulp nodig om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven? De Helpdesk Geldzaken is er voor al je vragen over geld, toeslagen en voorzieningen en biedt gratis hulp. Maak een afspraak met ons.

Geld lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank

Heb je geld nodig? En kan je geen geld lenen bij commerciële geldverstrekkers? Misschien kan je dan bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) wel een lening krijgen. Bijvoorbeeld voor het aflossen van schulden, woninginrichting, borg of een dure aankoop. De GKB wil verantwoord leningen verstrekken. Daarom wordt je bestedingsdoel meegenomen in de beoordeling of je een lening krijgt. Ga naar de website.