Hulp bij besparen op energiekosten

De energiekosten blijven dit jaar stijgen. Dat heeft gevolgen voor de portemonnee. Hoe zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt? Maak gebruik van de gratis tips en hulp die wij bieden. Wij helpen je graag op weg. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt om kosten te besparen.

Energietoeslag aanvragen

De Energietoeslag is een tijdelijke regeling, speciaal voor mensen met een laag inkomen. Zij kregen in 2022 een eenmalige vergoeding van € 1400 voor energiekosten. Er komt ook een regeling voor 2023. Lees meer over de regeling op de pagina Energietoeslag aanvragen.

Energie bespaartips

Op de website van de Ooievaarspas staat een aantal acties om energie te besparen. Er zijn direct bespaaracties, een Duurzame cadeaukaart en informatie over subsidies. Je hoeft niet voor alle acties een Ooievaarspas te hebben. Ga naar de website. Met de Ooievaarspas krijg je korting op allerlei activiteiten, lidmaatschappen en cursussen.

Wijzer in Geldzaken: voor tips over geldzaken

Tips en tools waarmee je zelf aan de slag kan. Zodat je je geldzaken op orde houdt.. Ga naar de website.

Startpunt Geldzaken: maak je eigen geldplan

Maak een persoonlijk geldplan, waarmee je stap voor stap je geldzaken in balans brengt en houdt. Ga naar de website.

Uitkering of bijstand aanvragen

Misschien heb je recht op een uitkering of bijstand. Bij de gemeente Den Haag vind je meer informatie en ontdek je hoe je een uitkering aanvraagt. Ga naar de website. Of ga naar berekenuwrecht.nl en kijk op welke regelingen je nog meer recht hebt.

Toeslagen aanvragen

Heb je recht op toeslagen of tegemoetkomingen? Of is je recht veranderd? Dat kan je zelf berekenen bij het Nibud. Ga naar de website.

Voor zelfstandig ondernemers

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je geldzorgen? Dan kun je misschien een aanvraag voor Bijstand voor Zelfstandigen (Bbz) doen. Er is een Bbz-uitkering en een Bbz-bedrijfskrediet. Je kunt een aanvraag Bbz direct bij de gemeente doen. Ga naar de website. 

Hulp voordat je zelf aan de slag gaat met geldzaken

Wil je hulp en persoonlijk advies bij het regelen van je geldzaken? Hieronder vind je een overzicht van organisaties die je kunnen helpen. 

Helpdesk Geldzaken: gratis hulp bij alle vragen over geld

Is het lastig om goed inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven? De Helpdesk Geldzaken is er voor al je vragen over geld, toeslagen en voorzieningen en helpt je graag. En gratis. Maak een afspraak met ons

Geld lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank

Heb je geld nodig voor het aflossen van schulden, woninginrichting, borg of een dure aankoop? En kan je geen geld lenen bij commerciële geldverstrekkers? Dan kan je misschien wel een lening krijgen bij de Gemeentelijke Kredietbank. Ga naar de website.

Cursussen en workshops over geld en administratie

Wil je slimmer omgaan met je geld? De gemeente Den Haag geeft gratis cursussen, workshops en trainingen. Bijvoorbeeld over slim boodschappen doen, het voorkomen van schulden of het bijhouden van administratie. Bekijk de diverse workshops en trainingen en meld je aan.